Video: Tallinna loomaaia ahvid said meeldiva üllatuse osaliseks

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja / Scanpix

Väikesed ahvid, suured ahvid, haardevõimelise sabaga või üldse sabata — möödunud laupäeval olid Tallinna loomaaias tähelepanu keskpunktiks suured ja väikesed primaadid. Lõbus polnud ainult külastajatel, sest ahvidele endile pakuti ahvipäeval head ja paremat. 

Iga inimene võiks teada, et meie lähimad sugulased seisavad silmitsi paljude ohtudega: noored pärdikud satuvad ebaseaduslikult lemmikloomakaubandusse, orangutanid kaotavad kodu ja elu palmiõli tootmise huvides, gorillasid kütitakse koltani leiualadel.

Ahvipäeva eesmärk oligi loomaaia külastajatega jagada harivaid ja lõbusaid primaatide elust ning ka ahvidele tore päev korraldada. Valgetups-marmosettidele pakkus palju lõbu lelude seest maiuste püüdmine, Quincy-nimeline šimpans paistis aga üllatuskostist leitud peotäie spargelkapsa üle vägagi rõõmu tundvat.

Ahvipäeval avas loomaaed ka kogumiskasti, kuhu on oodatud vanad telefonid, milles kasutatud materjalid suunatakse taaskasutusse. Telefonides kasutatakse hinnalisi muldmetalle nagu koltan, mille maagi kaevandamine kahjustab ja hävitab metsa ning metsaelanike (sh ahvid) looduslikke elupaiku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles