Video: Tallinna loomaaia kääbusjõehobu tähistas väärikat sünnipäeva

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna Loomaaed / Facebook

8. detsembril oli Tallinna loomaaias taaskord põhjust tähistamiseks, sest kääbusjõehobu Pupal täitus vägagi väärikas 35. eluaasta. Sünnipäevalaps sai loomulikult ka tordi, mille kallal hea meelega maiustama asus. 

Aafrika lähisekvatoriaalvöötme niisketest metsadest pärit Pupat ja tema kaaslast Holgerit paksunahaliste maja remondi tõttu praegu ei näe, kuid loodetavasti saab neile külla tulla juba aastavahetusel. Pupa vaderid pere-ettevõttest T-Tammer OÜ tõid talle reede pealelõunal maitsva ja tervisliku tordi.

Pupa sündis Kaunase loomaaias 8. detsembril 1983. aastal ja elab Tallinnas alates 1989. aasta novembrikuust. Holger elab Tallinna loomaaias 1990. aasta oktoobrist. Sündis ta aga 25. mail 1974 Kopenhaageni loomaaias ja elas enne Tallinna saabumist Doni-äärse Rostovi loomaaias, kus ta olevat olnud talitajate hirm.

Pojaõnne Pupal ja Holgeril olnud ei ole. Aegade jooksul on neil küll sündinud kolm poega, kuid ellu pole jäänud ükski. Pupa pole oma poegadest ka eriti huvitatud olnud. Nii Pupal kui ka Holgeril on aga vahva komme — nad mõlemad oskavad uksi avada. Hammastega ukselingist kinni ja… Sestap peavad uksed alati lukku keeratud olema, sest muidu lähevad nutikad jõehobud keelatud kohtadesse jalutama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles