Viska pilk peale! Sel laupäeval saab loomaaias lähemalt tutvuda ahvidega

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TONI LÄÄNSALU / PM/SCANPIX BALTICS

Väikesed ahvid, suured ahvid, haardevõimelise sabaga või üldse sabata — mis vahe neil kõigil on? Mine Talinna loomaaeda ja saa teada!

Laupäeval, 15. detsembril tähistatakse Tallinna loomaaias rahvusvahelist ahvipäeva, mil loomaaia primaadid saavad kingitusi ning külastajad kuulda harivaid ja põnevaid lugusid. Ahvipäeval saab mõelda kõikidele primaatidele, imetleda nende uudishimu ja lustlikkust, nutikust ja perekondlikku armastust.

Iga inimene võiks teada, et meie lähimad sugulased seisavad silmitsi paljude ohtudega: noored pärdikud satuvad ebaseaduslikult lemmikloomakaubandusse, orangutanid kaotavad kodu ja elu palmiõli tootmise huvides, gorillasid kütitakse koltani leiualadel.

Ahvipäeval avab loomaaed ka kogumiskasti, kuhu on oodatud vanad telefonid, milles kasutatud materjalid suunatakse taaskasutusse. Telefonides kasutatakse hinnalisi muldmetalle nagu koltan, mille maagi kaevandamine kahjustab ja hävitab metsa ning metsaelanike (sh ahvid) looduslikke elupaiku. Vii oma vana mobiil loomaaeda, sest nii aitad kaitsta loomade kodusid!

Ahvipäeva kava:

  • Kell 11: kingitused šimpansitele vaderilt. Ahvidest räägib armastatud Aleksei Turovski.
  • Kell 12: toit ja keskkonnarikastus küünisahvidele. Väikeses troopikamajas kõneleb ahvidest Inari Leiman.

Külastajatele on tutvumiseks meie loomaaia primaate tutvustav stend. Üritusel osalemine on talviselt soodsa loomaaia piletiga. Loomaaed on jalutamiseks avatud kella 17-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles