Aita Družok leida! Tartumaal otsitakse kodust kaduma läinud pimekurti koera

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Družok
Družok Foto: Kadri Puusepp / Facebook

4. detsembri pärastlõunal läks Tartumaal Kaagvere külas kaduma segavereline, veidi kollit meenutav koer Družok. Koerast ei ole siiani märkigi. Et loom on eakas, on ta ka pime ja kurt ning see raskendab otsinguid märgatavalt.

Družoki pere hakkas koera kohe otsima. Läbi asuti kammima ümbruskonna metsa, kohalike postkastidesse pisteti teavituslehekesi ning kadumist hakati kuulutama ka sotsiaalmeedias. Viimaste teadete kohaselt on Družokki nähtud Sarakuste küla kandis. Aktiivsed otsingud kestsid koos vabatahtlike abilistega eilseni, ent tulutult. 

Kaart Družoki teadaoleva liikumisteekonnaga.
Kaart Družoki teadaoleva liikumisteekonnaga. Foto: Kadri Puusepp / Facebook

Družoki perenaise Kadri Puusepa sõnul koera enam aktiivselt metsast ei otsita, vaid oodatakse konkreetseid vihjeid, millele reageerida. Družoki parim relv on tema hea haistmine, mistõttu jätsid vabatahtlikud kõikjale maiuseid, millega koera inimeste ligidusse meelitada. 

Družok on segavereline, ent meenutab veidi kollit.
Družok on segavereline, ent meenutab veidi kollit. Foto: Kadri Puusepp / Facebook

Õnnetuseks käis piirkonnas laupäeval ka põdrajaht ning kuigi jahimehed olid koera kadumisest teadlikud ja lubasid silmad lahti hoida, võis metsas käiv kära Družoki ära hirmutada. Seetõttu palub Kadri, et keegi võsas ragistamas ja koera hõikamas ei käiks, sest ehmatanud Družok võib selle peale veelgi kaugemale põgeneda.

Kui juhtud Družokki siiski nägema, mine talle ligi ja võta ta endaga kaasa. Koer võib olla pelglik, ent iseloomult on ta sõbralik. Kõige enam on Družok motiveeritud toidust ning see on kõige kindlam viis ta ligi meelitada. Družoki pere ootab igasugust teavet telefonidel 5564 4431 või 552 8709. Koera leidjale on välja pandud ka vaevatasu ning tema otsinguinfol saad silma peal hoida SIIN.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles