Ebameeldiv üllatus Lapimaal: vetsupotist vaatas vastu troopiline madu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just sellise mao leidis Johan-Martin Spik Skum oma tualetist.
Just sellise mao leidis Johan-Martin Spik Skum oma tualetist. Foto: Angela Rothermann [GFDL or CC-BY-SA-3.0], from Wikimedia Commons

Tõenäoliselt ei arvaks ükski Lapimaa elanik, et tema vetsupotti võiks ära eksida troopiline madu. Üks hilisõhtul tualetti läinud mees aga sellise ehmatava kogemuse osaks sai. 

Rootsi Lapimaal Jokkmoki vallas elav Johan-Martin Spik Skum sai madu nähes loomulikult korraliku ehmatuse osaliseks ja postitas roomajast tehtud lühikese videoklipi ka Facebooki. Samal ajal oli ärevust täis Skumi ülemise korruse naaber Olov Boman, kes oma terraariumist põgenenud lemmiklooma taga otsis.

Boman oli parajasti oma brasiilia viker-silehuulboa terraariumi puhastamas, kui madu välja lipsas ja kadus. Bomani sõnul oli tema esimene reaktsioon vältida võimalust, et madu korterist välja jõuaks — ta jooksis tualetti, sulges vetsupoti kaane ja tõmbas vett peale.

Uppdatering på ormen!

Posted by Johan-Martin Spik Skum on Neljapäev, 22. november 2018

Samal ajal kui Boman oma korterit pahupidi keeras, üritas madusid pelgav Skum selgusele jõuda, mida oma tualetis redutava troopilise külalisega peale hakata. Boa istus vetsupotis terve öö ning järgmisel hommikul võttis roomaja välja korteriühistu omanik. Skumi poolt sotsiaalmeediasse postitatud videot juhtusid aga nägema Bomani sõbrad, kes selle maoomanikule edastasid. 

«See oli minu jaoks väga ehmatav kogemus ning ma tunnen väga suurt häbi,» nentis Boman. «Keset ööd oma tualetist mao leidmine, eriti kui sa elad Jokkmokis, on kindlasti šokeeriv.» Lugu lõppes siiski ilusti — külmas vees aega veetnud mao tervis oli korras, ta jõudis ilusti koju tagasi ning Boman lubas, et nüüd paneb ta terraariumi külge tabaluku, et selliseid üllatusi enam ei korduks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles