Südantsoojendav video: Inglismaal avati laiskloomade vanadekodu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jens Meyer / AP / Scanpix

Vanadekodud ei ole vajalikud ainult inimestele. Ka pensionieas loomad väärivad kohta, kus oma kuldsed aastad rahus veeta.

Selle asemel, et enda juurde võtta noori ja sigimisvõimelisi laisikuid, otsustasid Pembrokeshire'is asuva Folly farmi töötajad oma hoole alla võtta pensionieas laiskloomad, kes on loomaaedades elamiseks liiga vanad. 

Igale loomale lähenetakse unikaalselt, et nende elu võimalikult mugav oleks. Farmi kuraatori Tim Morphew' sõnul aitavad nad nii kaasa ka loomaaedade säilitusprogrammidele, sest välja kolinud vanad laisikud võimaldavad juurde tuua noorloomi. 

«Valutavad lihased, naksuvad liigesed ja väsimus on asjad, millega kõik vanurid toime tulema peavad ja nii terves loomariigis,» rääkis Morphew. «Me püüame endast anda parima, et kõik meie hoolealused end hästi tunneks ja üksteise ning inimestega suhelda saaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles