Imearmsad fotod: jänes ja hirvepoeg sobitasid sõprust

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui mäletad Disney südantsoojendavat joonisfilmi metskits Bambist, kelle sõprade hulka kuulus ka jänes, pakub see galerii sulle tõenäoliselt palju äratundmisrõõmu.

Inglismaal Norfolkis elav hobifotograafist pensionär Anne Marks sai oma tagaaias jäädvustada tõeliselt armsat vaatepilti — murul puhkavale muntjakhirvele lähenes jänes ja kaks looma pistsid tutvumiseks ninad kokku. 

«Jänes tuli hirve juurde ja nad hakkasid üksteist nuusutama,» meenutas Anne. «See oli nagu stseen Bambist, ääretult idülliline.» Anne nentis, et kahe erineva loomaliigi omavahelist suhtlemist on alati huvitav näha, kuid kuna hirved ja jänesed satuvad tema aeda tihti, hakkab ta nendega juba ära harjuma.

«Paistab, et nad tunnevad end siin mugavalt ja ohutult,» oli Anne rõõmus. «Lisaks hirvedele ja jänestele käivad siin ringi ka oravad ja kõiksugu erinevad linnud — ma ei tahaks elada mitte kusagil mujal!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles