USA-s treenitakse koeri koolitulistamisi ära hoidma

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Karli Saul / SCANPIX BALTICS

USA-s on jätkuvaks probleemiks koolitulistamised ning pärast traagilisi vahejuhtumeid kutsutakse õpilasi tihti lohutama teraapiakoerad. Nüüd treenitakse neljajalgseid aga valvuriteks, kes tulistamisele vahele peaks sekkuma.

Selle aasta veebruaris Marjory Stoneman Douglase õppeasutuses 17 õpilase surmaga lõppenud tulistamisele järgnes kogukonnaliikmete palve leida koolidesse üle kogu riigi tulistamiskoerad, et uusi tragöödiaid ära hoida.

Organisatsioonid nagu Real Deal Dog Training ja Active Shooter K9 ongi nüüd ette võtnud missiooni välja treenida koeri, kes peaksid tulistajad rajalt maha võtma. Nende ülesandeks on sihtmärk leida ja teda rünnata, et tulistamine peatada. 

Kui lasud kõlavad, tormab spetsiaalse väljaõppe saanud koer kohale ja oskab rahvahulga seast kurjategija üles leida. Ka treeningutel kasutatakse kõrvalisi isikuid, kelle ülesanne on koera nägemisele järsult reageerida. Kui loom neist väljagi ei tee ja otse tulistaja poole suundub, on ta katse läbinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles