Risustamise tagajärg: loomapäästjad pidid aitama peadpidi klaaspurki kinni jäänud siili

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SWNS.com / SWNS.com / Scanpix

Suurbritannia loomakaitseorganisatsiooni RSPCA teavitati hiljuti abi vajavast siilist. Loomake oli pea pistnud klaaspurki ning ei suutnud seda sealt enam välja tõmmata. 

Loomapäästjatele andis siilist teada Kentis Close Snodlandi külas elav naine. Kohale läinud inspektor David Grant suutis purgi siili pea ümbert ettevaatlikult eemaldada ning viis looma siis veterinaaride juurde ülevaatusele. Järgmised kaks päeva kosus siil RSPCA metsloomakeskuses ja seejärel lasti ta taas loodusesse.

«Sel siilil vedas, sest purk ei põhjustanud talle vigastusi,» sõnas Grant. «Siinkohal saab süüdistada vaid inimesi, kes oma prügist korralikult ei vabane ja sellega aia- ja metsaelukad ohtu seavad. Paljusid selliseid juhtumeid saaks vastutustundlikkuse tõstmisega vältida.»

Grant nentis, et tõenäoliselt oli siil toiduotsinguil ning purgi lõhn mõjus talle ligitõmbavalt. Kui ta aga pea sisse pistis, polnud tal enam kuidagi võimalik seda kitsukesest avausest jälle välja tõmmata. 

Lisaks purkidele ja teistele anumatele on loomadele-lindudele ohuks klaasikillud, kilekotid ja elastikpaelad. Seetõttu ärgitavad loomakaitsjad kõiki inimesi ümbruskonda puhtana hoidma, et meie karvaseid ja sulelisi kaaslasi vigastustest ja surmast säästa. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles