Koduomaniku üllatus: hoovis luusis segaduses ja kergelt ülekaaluline hõberebane

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: RSPCA / SWNS.com / RSPCA / SWNS.com / Scanpix

Inglismaal Alsageris leidis üks koduomanik oma tagahoovist üllatava külalise segaduses oleva hõberebase näol.

Rebasele tõttas appi Suurbritannia loomapäästeühingu RSPCA endine liige Amanda Lovett, kellele saadeti looma leidja poolt Facebooki tehtud postitus. 

«Mulle saadeti sotsiaalmeediapostitus, milles otsiti abi kellegi tagaaias olnud rebase äraviimiseks,» rääkis Lovett. «Piirkonnas oli sama päeva õhtuks plaanitud suur ilutulestik, mis rebast kahtlemata ehmatanud oleks ning seetõttu pidin kiirelt tegutsema.»

Rahuliku meelega loom püüdmisele vastupanu ei osutanud — püünise abil sai Lovett rebase kiirelt transpordikasti ning viis ta kohalikku metsloomakeskusesse. Lovetti sõnul on rebane tõenäoliselt kellegi põgenenud lemmikloom, sest näitas üles rahulikku iseloomu ja polnud inimeste vastu vaenulik.

Foto: RSPCA / SWNS.com / RSPCA / SWNS.com / Scanpix

Rebased ja hõberebased jagavad samu geene, ent viimaste karvavärvus ulatub hõbedasest mustani. Alsagerist leitud rebase, kes sai nimeks Shadow ehk Vari, hindas veterinaar hea tervise juures olevaks, ent veidi ülekaaluliseks. 

Stapeley Grange'i metsloomakeskuse juhataja Lee Stewart nentis, et Shadow on olnud kellegi lemmikloom, ent kas ta põgenes kodust või hüljati, võib vaid spekuleerida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles