Saku naine leidis tagaaiast lehehunnikus pikutava mägra

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Virge Võsujalg / Eesti Metsloomaühing

Eile sai Eesti Metsloomaühing teate Saku elanikult, kelle naaber oli oma hoovist leidnud mägra. Loom magas lehehunnikus magusat und ja ei pannud tähelegi, et keegi teda uudistama oli tulnud. 

Olukorraga sõitis tutvuma ühingu Tallinna piirkonnajuht Merilin. Mäger magas ikka samas kohas mõnusalt norsates, ent kui Merilin hakkas lehti eemaldama, oli mägra pea vupsti püsti ja ta püüdis minema koperdada. Loom oli küll energiline, aga ilmselgelt oli midagi juhtunud tema tagajalaga — mäger lonkas silmnähtavalt ning ei liikunud eriti kiirelt.

Merilin pidi mägra püüdmiseks kasutama kahva, sest tegelane oli oodatult põikpäine ja koostööd teha ei soovinud. Transpordikastis näitas mäger välja oma selget rahulolematust, et teda kena lõunaune ajal sel moel segatud oli, kuid jäi peagi rahulikuks. Töömehed aitasid Merilinil mägra autosse tõsta ning edasi liiguti Loomade Kiirabi Kliinikusse.

Mäger Kusti kliinikus.
Mäger Kusti kliinikus. Foto: Eesti metsloomaühing

Kliinikus selgitati esmase vaatluse käigus välja, et tegemist on üheksakilose vanema mägrahärraga. Röntgenis selgroo- ja jalgade vigastust ei tuvastatud, leiti vaid sabaluu murd. Kahtlustatakse kopsupõletikku või -turset ja välistatud pole, et ta on saanud löögi autolt. Mäger sai esmased ravimid ning raviskeemi kaasa ning läks kosuma Paide piirkonnajuhi Virge juurde hoiukodu välipuuri.

Virge sõnul sai mäger endale koguni kaks pesa, et härra saaks valida kumb koht talle rohkem meeldib ning talle pandi nimeks Kusti. Esialgse plaani järgi läbib mäger kümnepäevase ravikuuri ning seejärel hakatakse kaaluma tema vabastamist või edasist ravi.

Kuna Metsloomaühingu töö ei saa toimuda ilma annetusteta, paluvad vabatahtlikud abi Kusti tranpordi, kliinikuarve, ravimite ja toidukulude katmisel.

Anna oma panus mägrahärra aitamisel kas läbi annetuse kontole:

Eesti Metsloomaühing 
EE952200221067573100
Selgitus: Saku mäger

Või helistades annetustelefonidele:

9009933 - annetad 5€

9009955 - annetad 25€

Kuula kindlasti kogu tervitustekst ära, sest muidu annetust ei toimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles