Nutikad poisid päästsid keedumuna ja köie abil mägra elu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Guido Stoll / PantherMedia / Guido Stoll / Scanpix

11-aastased Inglismaa poisid Elias ja Idris Baker ning nende sõber Aaron avastasid hiljuti mahajäetud hoonest mägra, kes oli kukkunud sügavasse auku. Poisid ei tahtnud looma surema jätta ja otsustasid teda päästjate saabumiseni ise aidata.

Falmeri külakeses elavad Elias, Idris ja Aaron olid parajasti aitamas eakat naabrit, kui nad otsustasid minna uurima krundil seisvat mahajäetud pumbamaja. Hoone põrandas oleva kuue meetri sügavuse augu põhjast leidsid nad aga hättasattunud mägra. Elias ja Idris kiirustasid koju, andsid leiust teada oma isale ja haarasid naastes kaasa köie, väikese ämbri ja keedetud muna. Muna viskasid poisid auku mägrale söömiseks ning köie abil lasid looma juurde ämbri, mille täitsid veega.

«Nad tahtsid mäkra vähemalt veidigi aidata ja leidsid, et toidu ja joogi pakkumine on heaks alguseks,» sõnas Eliase ja Idrise ema Dodie Baker. Ka loomakaitseühing RSPCA kiitis poiste ettevõtlikkust — üks ühingu vabatahtlikest, kes mäkra august välja aitama tuli, sõnas, et nad aitasid mägra elu päästmisele kahtlemata kaasa. Tõenäoliselt sattus mäger pumbamajja toiduotsinguil ja potsatas auku kogemata. Loomapäästjad kontrollisid looma üle ja olles kindlad, et mäger vigastatud ei olnud, lasti ta taas loodusesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles