Tallinnas sai raskelt viga auto alla jäänud noor koer

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Üleeile sai Eestimaa Loomakaitse Liit (ELL) kõne meesterahvalt, kes teatas, et Koplis sai kaubikult löögi suuremat kasvu koer. Koer oli küll teadvusel, kuid jalgu alla ei võtnud. Jalad olid verised ja oli selge, et tegutseda tuleb kiiresti.

Kaubikujuht küll pidurdas, kuid koer tormas teele ootamatult ja lööki vältida ei õnnestunud. Õnneks oli juht südamega inimene ja ei jätnud viga saanud koera tee äärde lamama, vaid tõstis ta kaubikusse päästjate saabumist ootama.

Koer sai kiiresti viidud loomade kiirabisse, kus selgus, et autolt saadud löögi tagajärjel oli tema reieluu murdunud ja vajas operatsiooni. Samuti oli koeral tekkinud õhkrind. Loom on hetkel kliinikus ja sinna kuni operatsioonist toibumiseni ka jääb. Kuna koera kiip oli registrisse kandmata ja sellel ei olnud peal andmeid, ristiti ta kliinikus ajutiselt Pätuks. 

Uudis õnnetusse sattunud koerast hakkas Facebookis kiiresti ringlema ning peagi leiti üles ka looma omanik. Tegemist on aga perega, kellel koera raviarve tasumiseks raha pole. Pätu asemel hoopis Sleggi nime kandev koer oli oma jalutusrihma katki närinud ajal, mil peremees poes oli ja siis liiklusesse lipsanud. 

Kuna Slegg on alles kaheksakuune ja kiirabiarsti sõnul on paranemislootus suur, lubas ELL peret raviarve tasumisega aidata. Esialgsel hinnangul lähevad ravikulud kokku maksma umbes 1000 eurot, kuid loomapäästjad teavad omast kogemusest, et lõplik summa võib minna suuremakski. 

Siinkohal palubki ELL kõigi loomasõprade abi, sest annetuste toel tegutseva organisatsioonina pole ka neil kuskilt korraga niivõrd suurt summat võtta. Kui tahad Sleggi ravi toetada, et noor koer jälle jalule saaks, on selleks kaks võimalust.

Pangaülekanne: 

Eestimaa Loomakaitse Liit

EE742200221052074915 (Swedbank)

EE441010220252652225 (SEB)

Selgitus: Pätu

Annetustelefonid:

9000 777 (5.-)
9000 888 (10.-)

Tervitustekst tuleb kindlasti lõpuni kuulata, sest muidu annetust ei toimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles