Video: Šotimaal nähti maailma haruldasima metskassi poegi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Šotimaa mägistel põhjaaladel on endale viimase asu leidnud haruldane šoti metskass. Kunagi laialt levinud liik on aga kahanenud pea olematuks — puhastverd šoti metskasse on teadaolevalt järgi jäänud vaid veidi üle kolmekümne.

Hiljuti sattus Aberdeenshire'i lähedal jalutuskäigule läinud Chris Usher peale elevusttekitavale vaatepildile: kivirahnude vahel istus kolm väikest metskassi. Püüdes loomi mitte hirmutada, läks Usher rahulikult eemale, võttis oma kaamera välja ja asus filmima.

Metskasse kaitsva ühenduse Scottish Wildcat Action esindaja sõnul on tegu fantastilise salvestisega, sest metskassid jäävad oma erakliku eluviisi tõttu üldjuhul inimestele märkamatuks. Usher ise rääkis, et ta hakkas kohtumise erilisust mõistma alles siis, kui oli pärast jalutuskäiku koju jõudnud.

Kuigi metskassid on kodukassidest erinev liik, konkureerivad mõlemad loomad sama ökoloogilise niši pärast. Metsistunud kodukassid söövad samuti küülikuid ning rotte, kelle jahtimisest metskassidki elavad. Samuti on murekohaks kahe liigi omavaheline paaritumine, sest selle jätkumisel kaovad puhastverd šoti metskassid ajalukku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles