Suur galerii: maailma üks prestiižsemaid loomafotokonkursse avalikustas parimad tööd

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enam kui 50 aastat on Londoni loodusmuuseum korraldanud fotokonkurssi, kus saavad osaleda igas vanuses profi- ja hobifotograafid. Üleeile kuulutati välja 2018. aasta parimad pildid ning kiituse osaliseks sai ka noor Eesti fotograaf.

1964. aastal alustanud Wildlife Photographer of the Year on maailma üks prestiižikamaid fotokonkursse. 2018. aasta võitjaks kuulutati Hollandi fotograaf Marsel van Oosten, kelle Kesk-Hiinas tehtud fotot ahvidest kirjeldas žürii kui maagilist. Noorte fotograafide hulgast valiti parimaks 16-aastase Skye Meakeri jäädvustus uinakust ärkavast leopardist.

Konkursi 19 kategooriasse saadeti enam kui 45 000 fotot 95 riigist. Noorfotograafide kategoorias märgiti ära ka Eestist pärit Fred Začek, kelle saadetud töödest jäi hindajatele silma lausa kaks fotot. Začeki tööd pannakse koos teiste silmapaistvate fotodega üles näitusele, mis avatakse Londoni loodusloomuuseumis 19. oktoobril. Rohkem infot näituse kohta saad SIIT. Kaua ei pea ootama ka järgmise konkursi algust — entusiastlikud loomafotograafid saavad 2019. aastaks võistlustulle astuda juba 22. oktoobrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles