Pühadehooajaks valmis: USAs nähti jõulutuledega kaunistatud hirve

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Meeldib see meile või mitte, aga detsembrikuu on lähenemas ja sellega kaasneb ka jõuludeks valmistumine. Üks hirv sai sellega suurepäraselt hakkama — tal õnnestus oma sarvede külge keerutada kuusetuled. 

Hirvele sattus peale Steve Rupno, kes oli külastamas Yellowstone'i rahvuspargi kuulsaid Mammothi kuumaveeallikaid. Rupno sõnas, et hirv sai tuled kätte puu küljest, kus need juba mitu aastat jõulude ajal põlenud olid. «Hirvedel on praegu paaritumishooaeg ning hirvepullid hõõruvad oma sarvi vastu puid, et neid puhastada ja teritada,» rääkis Rupno. «Tema juhtus välja valima puu, mille küljes olid tuled.» 

Et vältida ohtlikku olukorda, tuli pargivahtidel hirv tulede eemaldamise ajaks uinutada. Samuti võeti maha puu külge jäänud tulekett, et sarnase olukorra kordumist vältida. «Paistis, et hirve ennast peakaunistus ei häirinud,» sõnas Rupno. «Need kõlkusid tal küll näo ees, kuid ta jätkas emahirvedega kurameerimist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles