Eestlased annetasid Tallinna loomaaia tarbeks rekordkoguse kõrvitsaid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aasta kõrvitsapidu Tallinna loomaaias. Fotol jääkarupoeg Aron.
2017. aasta kõrvitsapidu Tallinna loomaaias. Fotol jääkarupoeg Aron. Foto: Albert Truuväärt / Scanpix

Tallinna loomaaias on saanud iga-aastaseks traditsiooniks oktoobri lõpus toimuv kõrvitsapidu. Ka sel aastal ei jää loomad kõrvitsateta — eestlased saatsid loomaaeda rekordkoguses aiasaadusi. 

Kõrvitsaid on tänavu loomaaeda saadetud väga erinevatest Eestimaa nurkadest — Pärnumaalt ja Saaremaalt, Viljandimaalt ja Võrumaalt, Järvamaalt ja Harjumaalt. Tänavune kõrvitsasaak on olnud rekordiline, oktoobrikuu teise nädala lõpuks on loomaaeda toodud 15 tonni kõrvitsaid ning kogus aina kasvab. Kõrvitsate transpordiks tuli appi kullerfirma DPD, kelle kaasabil on loomaaeda saabunud 74 erinevas suuruses saadetist.

Mida loomaaed kõrvitsatega teeb? Otse loomulikult antakse need loomaaia asukatele söögiks! Pea kõik loomad loomaaias armastavad seda suurt ja eredavärvilist köögivilja. Kõrvits säilib hästi ja loomad saavad maiustada kuni kevadeni või seni, kuni saaki jätkub.

Kõrvitsate kogumise lõpetab loomaaed 27. oktoobril traditsioonilise kõrvitsapeoga, mis on loomaaialoomade jaoks pidupäev. Sel päeval serveeritakse loomadele toitu tavapärasest põnevamal moel ning nad kõik maiustavad eri moel: kes kaevub kõrvitsasse, kes veeretab seda kui palli, kes astub kõrvitsa lihtsalt puruks, et mugavam oleks suhu pista. Tegemist on järjekordse loomade elukeskkonna rikastamise päevaga Tallinna Loomaaias.

27. oktoobril toimuva Kõrvitsapeo kava:

Kell 11 — jääkarud

Kell 11:30 — kullimäe asukad: kotkad ja kakud

Kell 12 — takiinid ja lakklambad

Kell 12:15 — lõvid ja jaapani makaagid

Kell 12:30 — väikese troopikamaja asukad

Kell 13 — suure troopikamaja elanikud

Kell 13:30 — tiiger, pesukarud, amuuri leopard, euroopa naarits

Kell 14 — elevandid ja ninasarvikud ning surikaat

Kell 14:30 — laste loomaaia asukad

Et loomaaia külalistel kõht kõrvitsaid mugivaid loomi vaadates tühjaks ei läheks või korisema ei hakkaks, pakutakse loomaaia kohvikutes kõrvitsast valmistatud roogasid. Kell 15 saab keskkonnahariduskeskuses kõrvitsasuppi.

Loomaaias kehtivad talviselt soodsad piletihinnad. Kassad suletakse õhtul kell 17, kuid loomaaias võib jalutada veel kuni kella 19-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles