Loomakaitsjad päästsid kutsikavabrikandi majast üle poolesaja tõukoera

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Matt Rourke / AP / Scanpix

USA Pennsylvania osariigi loomakaitsjad said hiljuti väljakutse majja, kust leiti 71 beagle'i tõugu koera. Koerad elasid räpastes ja kitsastes tingimustes ning paljud neist olid raskelt haiged.

Leiust teatasid loomakaitsjatele politseinikud, kes läksid uurima kaebust majast kostva lärmi kohta. Kui esialgu arvati, et majas oli 25 koera, toodi sealt lõpuks välja 71 alatoidetud ja kirpudest puretud looma, kelle vanused varieerusid kutsikatest seeniorloomadeni. Mitmed koerad olid pimedad ja usse täis. 

Foto: Matt Rourke / AP / Scanpix

Lisaks koertele elas majas mees, kelle abikaasa oli aastaid koerte paljundamise ja müümisega tegelenud. Naine suri aga kuu aja eest, jättes koertekarja eest hoolitsemise oma mehe kaela. Juhtumiga tegelev politseinik Barbara Morgan sõnas, et mehel ei olnud aimugi, kui palju koeri tema kodus täpselt elas ning tõenäoliselt ootab teda ees süüdistus loomade väärkohtlemises.

Koerad viidi kohalikku loomade varjupaika, kus haiged loomad tervetest eraldati ja karantiini pandi. Kõik majast leitud koerad peavad läbima kirbutõrje ja muud terviseprotseduurid ning pärast seda hakatakse neile otsima uusi kodusid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles