Galápagose saartel pandi toime massiline kilpkonnarööv

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Galápagose saartel asuvast aretuskeskusest rööviti 123 noort elevantkilpkonna. Tegu on suure tragöödiaga, sest neid loomi peetakse piirkonna sümboliks. 

Galápagose saared on tuntud oma rikkaliku ja unikaalse elustiku poolest ning need tõmbavad igal aastal ligi tuhandeid turiste. Saartel elutsevad haruldased loomaliigid on aga sihtmärgiks illegaalsetele äritsejatele. «Tegu oli ettekavatsetud rööviga,» sõnas kohalik poliitik Washington Paredes uudisteagentuurile AFP. «Kõik 123 kilpkonna võeti ühe korraga kaasa.»

Paredes kurtis, et Isabela saarel asuv keskus, kus kilpkonni hoiti, oli halvasti turvatud ning seal ei olnud valvekaameraid, mistõttu võis igaüks keset ööd sisse jalutada ning loomad kaasa võtta. Pihta pandud kilpkonnapojad kuulusid kahte erinevasse elevantkilpkonna alamliiki. Juunis smugeldati saartelt Peruusse 26 täiskasvanud kilpkonna, kes siiski kätte saadi ja tagasi toodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles