Galerii: Californias panid koerad proovile oma surfioskused

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koerad on loomad, kes ei väsi kunagi üllatamast ning võivad selgeks õppida kõiksugu omapäraseid trikke. Hiljuti kogunesid Californias mõõtu võtma kutsad, kelle surfamisoskused teevad silmad ette nii mõnelegi inimesele. 

Huntingtonis juba kümnendat korda toimuval Surf City Surf dog võistlusel on aastate jooksul osalenud enam kui 500 koera nii USAst kui ka välisriikidest. Muuhulgas võistlesid koerad soolosurfamises, kahekesi surfamises ja omanikega surfamises ning kohal olid ka kohtunikud, kes kutsade oskusi hindasid. 

Võistlust jälgima tulnud sajad pealtvaatajad, kellest paljud olid osalevate koerte omanikud, elasid neljajalgsetele innukalt kaasa. Surfioskusi näitasid ka veteransurfarid nagu Gidgeti-nimeline mops, kes surfamist naudib ning korduvalt surfivõistlusi võitnud on. Võistlustelt ei puudunud ka heategevuslik aspekt — kohal olid varjupaigakoerad, kes endale publiku hulgast nii mõnegi huvilise leidsid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles