Video: Jõgevamaal lasti loodusesse maakuivenduskaevust päästetud kährik

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

1. septembril tuli Eesti Metsloomaühingule teade Jõgevamaalt — maakuivenduskaevust oli leitud noor kährik. Nõrkenud loom keeldus toidust ja joogist ning ei suutnud liikuda. 

Leidjad transportisid kähriku Tartusse, kust Metsloomaühingu Põlvamaa piirkonnajuht Eevi Möller ta üle võttis. Eevi sõnul oli esimestel päevadel kährikuga päris palju tegemist, ta ei söönud ning looma seedimine oli korrast ära. Kährik sai ravimeid ning Eevi turgutas teda mitu päeva ja söötis süstla abil. Kuna loom liikuda ei suutnud, pidi Eevi teda iga natukese aja tagant keerama.

Tasapisi hakkas kährikupreili siiski ka ise toitu maitsma ja jooma ning peagi sai Eevi ta viia suurde välipuuri, et loom saaks rohkem liikuda. Alguses ei tulnud see kährikul eriti hästi välja, kuid aja möödudes võttis loom jalad alla ja sai peagi taas kõndimisega omal jõul hakkama. 

Kätiks ristitud kährik viidi ka veterinaari juurde, kus ta vaktsineeriti marutaudi vastu ja sai ussirohtu. Eile jagas Metsloomaühing sotsiaalmeedias rõõmsat uudist — loomaarst hindas Käti terveks ning Eevi viis oma hoolealuse metsa, et to saaks taas kährikuelu elada ja oma asju edasi ajada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles