Pliiatsid pihku! Aasta looma luulekonkurss ootab taas osalejaid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilves.
Ilves. Foto: Tarmo Mikussaar

Eesti Loodusmuuseum, MTÜ Aasta Loom ja Looduskalender.ee kutsuvad taas koolilapsi osalema aasta looma teemalisel luulevõistlusel. Ilveseteemalist loomingut on esitama oodatud kõik huvilised algklassidest gümnaasiumi lõpetajateni ning parimaid kirjutajaid premeeritakse auhinnaretkega.

«Eelmisel kahel aastal on luulekonkurssi raames kirjutatud väga palju vahvaid kirjatükke ning kahtlemata väärib neid ka tänavune aasta loom ilves,» rääkis luulevõistlusest aasta looma toimkonna liige Helen Arusoo. «Konkursiga tahame ärgitada lapsi ja noori oma loodusteaduslikke teadmisi siduma kirjanduslike oskustega, julgustades neid vajadusel tegema vajalikku uurimistööd mõlemas vallas.»

Konkursile esitatavate tööde puhul hinnatakse nii loomingulist lähenemist vormi, ülesehituse, sõnakasutuse jms osas, kuid samavõrd tähtsana ka sisu tõepärasust. «Kirjutajad peaksid oma töödes lähtuma rohkem ja vähem tuntud aspektidest ilvese elu kohta ning vajadusel tegema ka uurimistööd,» ütles Arusoo. «See muidugi ei tähenda seda, et me ootame ainult emotsioonituid teadusteksti-laadseid kirjutisi – väikesed vimkad ja huumor on teretulnud.».

Konkursile on oodatud kirjatükid nii erinevates luulevormides kui ka lühijutustustena. Kõikidest saabunud töödest valib võistluse korraldusmeeskond välja parimad, mille preemiaks on retk koos tuntud loodusfotograafi Remo Savisaarega ilvese elupaikadesse. Pärjatakse nii õpilasi kui parimaid juhendajaid. Aasta looma meeskonna lemmikud kirjatükid avaldatakse Looduskalender.ee portaalis ning Eesti Loodusmuuseumi kollektiivi lemmikud leiavad tee loodusmuuseumi kodulehele ning sotsiaalmeedia kanalitesse.

Võistlusel osalemiseks tuleb saata oma maksimaalselt 1000 tähemärgi pikkune luuletus või lühijutt märksõnaga «Luulevõistlus» hiljemalt 21. oktoobriks 2018 e-posti aadressile muuseum@loodusmuuseum.ee või paberkandjal aadressile Eesti Loodusmuuseum, Lai 29a, Tallinn. Töö juurde tuleks kindlasti märkida ka oma nimi, vanus, kool, klass ning telefoninumber. Võitjad selguvad 5. novembriks ning nendega võetakse ühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles