Tallinnas alustas tegevust uus ööpäevaringne loomade kiirabiteenus

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Nähes kasvavat vajadust lemmikloomade ööpäevaringseks raviks alustas Tallinnas Rannamõisas asuv lemmikloomakliinik PetCity sellest nädalast ööpäevaringse loomade kiirabiteenuse pakkumisega.

«PetCity Rannamõisa loomakliinik on tegutsenud pea kaks aastat, selle aja jooksul oleme väga palju aidanud lemmikloomi ka ööpäevaringselt,» sõnas PetCity loomakliiniku tegevjuht dr. Jürgen Mitt. «Kuna õnnetused ja tervisehädad ei hüüa tulles, vaid sätivad end tihti just öisele ajale või nädalavahetuse hilisõhtuks, otsustasime lemmiklooma kiirabiteenust nüüdsest pakkuda ööpäevaringselt.» 

Mitt lisas, et kiirabiteenust osutatakse Tallinnas aadressil Rannamõisa 8 ning kliinik on avatud kõikidel nädalapäevadel ja 24 tundi ööpäevas ehk ka nädalavahetustel ja riigipühadel. Mitt soovitas ka lemmikloomaomanikel salvestada oma telefoni PetCity kiirabi telefoninumber, milleks on 15222 — nii ei ole mure korral vaja seda otsima hakata.

PetCity Rannamõisa loomakliiniku kaasaegsed operatsioonitoad on kohandatud erakorralise veterinaarmeditsiini vajadustega. Kaasaegseim meditsiinitehnika võimaldab operatiivselt teha ka erinevaid erakorralisi lõikuseid. «Kiirabisse on soovitav pöörduda, kui lemmikloomal esineb verejooks, teadvus- või hingamisraskused, tugev või lakkamatu oksendamine ja/või kõhulahtisus, mürgistus või kokkupuude kemikaaliga, trauma, allergiline reaktsioon, halvatus, maokeerd, mädaemakas, põiekivid, tal on hammustushaavad või esinevad hoopis poegimiskomplikatsioonid,» loetles dr. Mitt.

PetCity kiirabisse pöördumisel võiks soovitavalt kaasas olla abivajava lemmiklooma pass. Kuna öösel ei ole kliiniku uksed avatud, tuleb enne tulekut ette helistada PetCity kiirabi telefoninumbri 15222. Dr. Mitt soovitab lemmikloomaomanikel sõlmida ka lemmiklooma kindlustusleping, mis aitab katta ravikulud juhul, kui tegemist ei ole päriliku haigusnähuga. Lemmiklooma kindlustuse saab sõlmida igas PetCity keskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles