Väike must on klassika: Oktoobris saab musta kassi varjupaikadest loovutustasuta

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Michal Rerych / PantherMedia / Michal Rerych / Scanpix

Varjupaikade MTÜs on traditsiooniks saanud, et oktoobris tähistatakse musta kassi kuud. Sel aastal juba viiendat korda toimuva musta kassi kuu vältel saab MTÜ seitsmest varjupaigast viia musta kassi koju ilma tavapärase loovutustasuta.

2017. aasta oktoobris leidis nii uue kodu 137 kassi. Hetkel on uut kodu ootamas varjupaikades 89 musta kassi, kuid kindlasti lisandub neid kuu jooksul kampaanialehele, millel saab silma peal hoida siin.

«Väike must — see on klassika ja alati moes. Miks siis mustad kassid varjupaikadesse teistest kauemaks kipuvad jääma? Kas tegu on ikka nõiakassiga? Vaadates nõiasaadete populaarsust meie teleekraanidel, siis sel aastal oleme lootusrikkad, et paljud kassitahtjad soovivad enda kõrvale just veidike salapära ja maagiat,» sõnas Varjupaikade MTÜ projektijuht Anneli Matsi. «Ei ole midagi kaunimat, kui läikiv-siidine must karv ning selle sees kaks säravat smaragdrohelist või merevaigukarva kalliskivi. Mustad kassid on seda väärt, et lubada endale sellist luksust.»

Varjupaikade MTÜ loodi 2007. aasta alguses ning sellesse on koondunud seitse kodutute loomade varjupaika üle Eesti: Läänemaa, Pärnu, Tallinn, Viljandi, Virumaa, Võru ja Valga. Suurima kodutute loomadega tegeleva organisatsioonina ollakse pühendunud oma piirkondade kahe- ja neljajalgsete kogukonnaliikmete abistamisele. Tegevusaja jooksul on varjupaikadest uue kodu leidnud üle 10 000 looma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles