Tallinna kooliõpilased päästsid autoteelt pesast välja potsatanud oravapoja

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Möödunud reedel sai Eesti Metsloomaühing hädakutsungi Nõmmelt — kolm Tallinna Rahumäe põhikooli õpilast olid parajasti koju minemas, kui märkasid autoteel lebavat oravat. 

Loomast tehtud pildi põhjal järeldasid ühingu liikmed, et tegemist oli noore ja mitte iseseisva oravapojaga, kes ilmselt oli kukkudes ennast vigastanud ning põrutada saanud. Üks vabatahtlikest sõitis oravapojale Nõmmele järele, osutas talle esmaabi ning sama päeva õhtul jõudis väike abivajaja Metsloomaühingu Tallinna piirkonnajuhi Merilini hoiukodusse.

Oravatüdruk oli pisike ja kõhn, kaalus vaid 74 grammi ning oli umbes seitsme nädala vanune. Kukkumisest saadud põrutus oli endaga kaasa toonud ninaverejooksu. Pärast toitmist, kirpudest lahti saamiseks mõeldud vanni ja kuivatamist sättis orav end sooja pessa unele.

Järgmisel päeval oli käbikuningas juba veidi aktiivsem ja hakkas sööma spetsiaalset oravatele mõeldud toidusegu. Tänaseks on ta kaalus korralikult juurde võtnud ja hakkab juba oravale omaseid pättusi tegema. Kui ta on piisavalt suur, läheb ta edasi välipuuri ning metsa saab oravake ilmselt kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles