Loomaarst vastab: kas eakat koera tasub vaktsineerida?

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Foto: Monkeybusiness Images / PantherMedia / Monkeybusiness Images / Scanpix

Loomapidamine toob palju rõõmu, ent kohati ka palju muresid. PetCity loomaarstid annavad Lemmikus nõu, mida ette võtta, kui miski neljajalgset vaevab.

«Kas tervele, kuid eakale koerale tasub teha vaktsineerimist? Mõtlen tavapärast (üld)vaktsiini, mida varasemalt ikka tehtud ja mida võidakse nõuda ka reisimisel näiteks Skandinaavias või Saksamaal.»

Vastab PetCity Rannamõisa loomakliiniku arst Gerlin Järvela: 

Kindlasti tuleks koera vaktsineerida, sest vaktsiin on oluline olenemata vanusest. Vanem koer võib haigustele olla märksa vastuvõtlikum ja kui mõni haigus külge hakkab, on vanal organismil selle vastu võitlemine raskem. Siinkohal on heaks näiteks leptospiroos, mille vastu koeri laialdaselt vaktsineeritakse. Selle haiguse võib iga koer sügiseti õuest üles korjata. 

Seega soovitan kindlasti koer vaktsineerida, sest haigustekitajaga kokku puutudes on vaktsineeritud koera organismil suurem võimalus selle vastu edukalt võidelda.

Kas ka sinul on eakam koer, kes vaktsineeritud pole, kuid seda ehk vajaks? Täna annab veterinaar nõu selle kohta, kas vana looma reisieelne vaktsineerimine on hea mõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles