Noor veterinaar avas Saaremaa maaelu edendamiseks väljaspool Kuressaaret loomakliiniku

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Armin Burkhardt / PantherMedia / Armin Burkhardt / Scanpix

Veterinaararst Gaili Tiitma avas eile Salme endise vallamaja ruumes maakonna esimese väljapool Kuressaaret asuv loomakliiniku.

Gaili Tiitma rääkis Saarte Häälele, et vallamaja kunagises arhiiviruumis 15 ruutmeetril avatud väikeses kliinikus saab ta pakkuda üsna laias valikus raviteenuseid. Kui siiani käis Gaili lemmikloomi ravimas väljakutsete peale, siis värskelt avatud kliinikus on kogu teenus ühes kohas. Lisaks loomade opereerimisele (valdavalt kastreerimine ja steriliseerimine) pakub kliinik ka muid raviteenuseid. Diagnostikaseadmed ja mikroskoobid võimaldavad teha loomade läbivaatust ning tuvastada koertel ja kassidel parasiite, samuti uurida raku ehitust. Kliinikus saab teha ka kõrvauuringuid.

Tulevikus, kui õnnestub ruumi juurde saada, tahab ettevõtlik vetarst soetada ka röntgeni- ja ultraheliseadmed, mille kasutuselevõtt seisabki praegu suurema ruumi taga. Mõistagi peab selleks tekkima ka nõudlus.

Täispikka lugu loe Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles