Huvitav teada: kuus viisi, kuidas kassid armastust välja näitavad

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reinhard Hassler / PantherMedia / Reinhard Hassler / Scanpix

Tihti öeldakse, et kassid on iseseisvad lemmikloomad, kes oma peremehest ei hooli. Tegelikult näitavad kiindumust välja ka nemad, lihtsalt tagasihoidlikumalt. 

Ta käib sul pidevalt järgi

Kui su kass soovib sulle järgneda kõikjale, kuhu lähed, on see selge märk sellest, et ta armastab su seltskonda. Kui sa istud laua taha tööd tegema, tuleb sinna ka tema; kui heidad voodisse, on ka kass peagi platsis. See näitab, et teie vahel on tugev side. 

Ta toob sulle kingitusi

Kui su kass käib õues, on ta sulle tõenäoliselt ukse taha toonud surnud hiire, linnu või konna. Inimeste jaoks on see küll ebameeldiv käitumine, kuid seda tehes annab kass teada, et sa oled talle tähtis ning ta tahab oma edukat jahti sinuga jagada. Sellises olukorras ei tasu loomaga kindlasti kurjustada — omateada pole ta midagi valesti teinud ning võib sinu suhtes muutuda arglikuks. 

Ta näitab sulle oma kõhtu

Kasside kõht on tundlik piirkond ning kui su kass oma kõhualust vabalt näitab, on see märk sellest, et ta tunneb end sinu juures mugavalt ja ohutult. Loomulikult tuleb silmas pidada, et kõhu katsumine võib kassile sellegipoolest ebameeldivaks osutuda ning kui tal sellest kõrini saab, laseb ta küüned käiku.

Ta pilgutab sind vaadates aeglaselt

Aeglane pilgutus on kassi jaoks lihtsaim moodus oma kiindumust näidata. Tavaliselt tunneb ta end sel ajal mõnusalt ning ei ütle kindlasti ära pikkadest paidest. Võid oma lõbuks aeglaselt vastu pilgutada ja loota, et su kass saab aru, mida sa talle öelda tahad.

Ta hõõrub end sinu jalgade vastu

Jalgade hõõrumine ja peamüksude jagamine võimaldab kassil oma lõhna sinu peale jätta — ta peab sind enda omaks ja tahab, et ka teised kassid seda teaksid. Kui teda vastutasuks silitad, loeb ta seda lõhnade vahetamiseks ja teab, et pead teda enda kaaslaseks. 

Ta hakkab su süles sõtkuma

Kui kassil on süles hea olla, hakkab ta oma käppadega sõtkuma. See on signaal, et loomale meeldib lähedus ning soojus, mida süli pakub. Selline väljendusviis võib kohati valulik olla, sest mida paremini kass end tunneb, seda tugevamini ta oma küünte ja käppadega jalga surub. Parimaks abimeheks on põlvedele pandud tekk, mis valu pehmendab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles