Kassid-koerad on minevik: lapsed tahavad lemmikloomadeks hoopis rotte

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Krzysztof Zabłocki / PantherMedia / Krzysztof Zabłocki / Scanpix

Traditsiooniliselt arvatakse, et lastel on suur unistus saada endale oma kassipoeg või kutsikas. Värskest uuringust selgub aga, et noorukite hulgas on ilma tegemas rotid. 

Veebileht RightPet, mis laseb loomaomanikel hinnata erinevaid lemmikloomadele mõeldud tooteid ja teenuseid, viis oma kasutajate vahel läbi küsitluse lemmikloomade kohta. 2010. aastal alustatud uuringule vastas kaheksa aasta jooksul ligi 17 000 inimest 113 eri riigist, kelle ülesandeks oli hinnata, millised lemmikloomad nende jaoks ihaldatuimad on. 

Üllatuslikult selgus, et tänapäeva lapsed armastavad kassidest ja koertest enam hoopis rotte — 2867 vastajat vanuses 10-17 leidis, et roti omanikuks olemine on parem, kui kassi- või koerapidamine. Tulemusid näitasid aga, et huvi ja selle kahanemine on seotud vanusega: mida vanemaks lapsed said, seda vähem neid rotid huvitasid. Samas huvi kasside ja koerte vastu kasvas. 

RightPeti asutaja Brett Hodges nentis, et tõenäoliselt tuleneb rottide populaarsus sellest, et nende eest on lastel kergem hoolitseda ning tegu on nutikate kaaslastega, kellega saab ka oma vanemaid hirmutada. Uuringu tulemused näitasid lisaks rottide populaarsusele laste hulgas, et naissoost vastajad eelistavad kasse samas kui meestele meeldivad nii kassid kui koerad enam-vähem võrdselt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles