Taanis ehitatakse spetsiaalselt koeraomanikele mõeldud kortermaja

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Arne Trautmann / Scanpix

Eestis pole ebatavaline, et neljajalgse sõbraga üürihuviline peab korterist loobuma, sest lemmikloomad pole sinna teretulnud. Taanis on sellele probleemile aga lahendus leitud. 

Kopenhaagenist umbes 45 kilomeetri kaugusel asuvas Frederikssundis on valmimisel kolmekorruseline kortermaja, mille kõik 18 korterit on mõeldud ainult koertega üürinikele. «Koerasõbralike korterite nõudlus on suur,» sõnas arendaja Niels Martin Viuff uudisteagentuurile Ritzau. «Inimesed on tüdinenud, et koerad niivõrd paljudes korterites keelatud on, kuid meie tervitame neid avasüli.»

Korterite disainilahenduste jaoks konsulteeris Viuff Taani kennelliiduga ning neis kõigis on vastupidavad ja kergelt puhastatavad põrandad. Lisaks sellele on kortermaja hoovis ka koerasõbralik haljastus ja ühiskasutatav koerte pesuruum, kus koeraomanikud oma lemmikute eest hoolitsedes sotsialiseeruda saavad. 

Iga koeraomanik endale aga majas korterit ei saa — Viuffi sõnul ei ole rohkem kui 45 kilo kaaluvatel koertel korterites lihtsalt piisavalt ruumi. Ka kassipidajad peaksid ilmselgetel põhjustel eemale hoidma, ent arendaja nentis, et piisava huvi korral võivad nad ehitada ka kassikortereid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles