Video: vapper koer peletas minema teda ründava leopardi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Ühes India safaripargis tabati videolindile erakordne, kuid ehmatav hetk: tee peale magama heitnud koera ründas leopard. Hirmunud ent vapper koer suutis aga kiskja tagasi tõrjuda ning lõpuks ka minema peletada.

Video on filmitud Jhalana safaripargis, mis spetsialiseerub leoparditele. Pargitöötajad ja nendega autodes kaasas olnud turistid jäid seisma, et jälgida lähedal võsastikus hiilivat leopardi. Peagi ilmus autode juurde aga koer, kes end ohtu aimamata tee peal kerra tõmbas ja silmad sulges. 

Pealtvaatajate ehmatuseks märkas koera ka leopard, kes hetkegi kõhklemata võsast välja hüppas. Üllatuslikul kombel suutis ohtu sattunud koer aga kiiresti reageerida, kargas jalule ning hakkas ründaja peale haukuma. Koera jalge vahele tõmmatud sabast oli aru saada, et loom oli surmahirmus, kuid kuna leopardi üllatusrünnak jäi pooleli, kadus ka tema võimalus koerast kõige kergemal moel jagu saada. 

Tõenäoliselt aitas lisaks koera ägedale vastuseisule kaasa ka pealtvaatajate olemasolu ning jahmunud moega leopard lahkus võssa, kust oli tulnud. Üks giididest võttis aga oma elu eest haukunud koera autosse ja kutsa transporditi ohutusse kohta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles