Austrias külvab segadust eikusagilt välja ilmunud känguru

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Renee Butterworth / Caters News / Caters News Agency / Scanpix

Austria ja Austraalia nimede sarnasus võib nõrgemate geograafiateadmistega inimesel pea segi ajada. Kahel riigil vahet tegemine on nüüd veelgi keerulisem, sest Austrias on viimasel ajal nähtud ringi kalpsamas kängurut.

Looduses vaid Austraalias elavat kukkurlooma märgati Põhja-Austrias asuva Kirchschlagi linnakese lähedal ning ainuüksi möödunud nädalavahetusel kogunes tunnistusi mitmetelt möödujatelt, kes kängurut silmasid. Eilse seisuga on loom jätkuvalt vabaduses ning kohalik politsei annab endast parima, et känguru leida. 

«Kõlab uskumatuna, kuid see on tõsi,» sõnas anonüümseks jääda soovinud kohalik politseinik uudisteagentuurile AFP. «Me oleme helistanud loomaaedadesse ja kängurukasvatajatele, ent kellelgi ei ole loomi kaduma läinud.» Politseinik avaldas siiski lootust, et känguru omanik lõpuks leitakse, sest erilubade alusel on nende lemmikloomadena pidamine Austrias legaalne.

Senini pole kindlaks tehtud, millise känguruga täpselt tegu on, kuid zooloogide arvates võib loom olla bennetti känguru, kes on kohastunud vastu pidama ka jahedama temperatuuriga piirkondades. Tegu pole ka esimese vabadust nautinud känguruga Põhja-Austrias — 2015. aastal leiti sealt känguru, kes oli piirkonda jõudnud Saksamaalt. 

A post shared by @fkaineder on

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles