Veest välja hüpanud vaal tabas peaaegu turistide paati

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Johnpetergoodridge / Caters News Agency / Scanpix

Austraalias Sydney rannikupiirkonnas hüppas turistide paadi lähedalt veest välja küürvaal, mis ehmatas paadis olnud inimesi korralikult. 

Veest välja hüpanud küürvaal ehmatas turiste korralikult. 
Veest välja hüpanud küürvaal ehmatas turiste korralikult. Foto: Johnpetergoodridge / Caters News Agency / Scanpix

Austraalias elava Suurbritannia immigrandi John Goodridge sõnul oli see üks imelisemaid vaatepilte, mida ta on kunagi näinud. Kuigi vaal oli paadist ligi 50 meetri kaugusel, tundub fotolt, nagu oleks ta kohe selle kõrval, kirjutas news.com.au. 

«See juhtus nii kiiresti. Me ootasime vaala kogu hommiku ja äkitselt hüppas ta välja kui eikusagilt,» ütles Goodridge. «Paadis olnud inimesed olid väga põnevil, seda oli näha nende nägudest. Turistide silmadest peegeldus segu põnevusest, šokist ja hirmust,» lisas Goodridge. «Ma jumaldan vaalasid ja käin neid vaatamas nii tihti kui vähegi võimalik. Nad on lihtsalt imelised olevused.»

Aprillist kuni novembrini on Australia idarannikul vaalad sage nähtus, sest sel ajal võtavad nad ette pea 10 000 kilomeetri pikkuse teekonna Antarktikast Austraaliasse, et poegida.  

Aprillist kuni novembrini on vaalad Australia idarannikul sage nähtus. 
Aprillist kuni novembrini on vaalad Australia idarannikul sage nähtus. Foto: Johnpetergoodridge / Caters News Agency / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles