Video: kannibalism Leedu karusloomafarmides

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nähtamatud Loomad

Loomakaitseorganisatsioon Nähtamatud Loomad Leedu avalikustas sel nädalal šokeerivad kaadrid, mis on jäädvustatud Leedu karusloomafarmides. 

Leedus leiti karusloomafarmides naaritsaid, kes olid puurikaaslaste rünnakute tõttu verega kaetud. Tihti oli nende liha luudeni ära näritud ning jäsemetest tilkus verd puuride all olevatele koristamata sõnnikuhunnikutele.

Uurimuse läbiviija oli tunnistajaks ka olukorrale, kus noorel naaritsal puudus võimalus põgeneda, kui ta puurikaaslased teda elusast peast sõid. 

Uurimuse läbiviija, kes Leedu karusloomafarmides materjali kogus, nimetas nähtud materjali «kõige ebameeldivamaks asjaks, mida ta kunagi näinud on.»

Nähtamatud Loomad Leedu tegevjuht Gabriele Vaitkeviciute sõnas, et värske videomaterjal lisab kindlasti kaalu Leedus käivale arutelule karusloomafarmide keelustamise teemal. «Olen kindel, et üha suurem hulk Leedu parlamendiliikmeid otustab toetada karusloomafarmide keelustamist, pärast selle materjaliga tutvumist,» ütles Vaitkeviciute.

Loomakaitseorganisatsiooni Nähtamatud Loomad president Kristina Mering kommenteeris nähtut: «Videomaterjal karusloomafarmidest oleks nagu otse õudusfilmist. Materjalilt on näha, kuidas loomad on sunnitud terveks eluks väikestesse traatpuuridesse, kus neil puurikaaslaste ründamise korral puudub võimalus põgeneda ning selle tulemusena elavad nad ravimata haavadega või veel hullem, nad süüakse elusalt agressiivsete puurikaaslaste poolt. Kui me ei suuda seda materjali isegi rahuliku näoga vaadata, siis kuidas on võimalik, et toetame selle jätkumist,» ütles Mering.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles