Purjus mehe koer ründas Tartus inimest (9)

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Andreas Marinski / PantherMedia / Scanpix

Eile ründas Tartus Pirogovi pargis koer inimest, kellele andis kiirabi kohapeal esmaabi. 

Pealtnägija sõnul jooksis koer pärast rünnakut majade Jakobi 2 ja Lossi 3 vahele. Koera püüdsid kinni ja võtsid enda kätte Tartu loomade varjupaiga töötajad.

Varjupaiga administraatori sõnul oli koer ka varjupaigas agressiivne. Koera tagasi saamiseks peab omanik kaineks saades loomale ise varjupaika järele minema.

Pealtnägija sõnul oli omanik pilditu joodik, kes vedeles ebaadekvaatsena pargis koera kõrval. Pealtnägija hinnangul oli olnud koer peremehega pargis juba kaua aega. 

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Reisk kinnitas, et eile kella 15.50 paiku teatati häirekeskusele Tartus Lossi tänava pargis lamavast joobes mehest ning tema kõrval rihma otsas viibivast suurest koerast.

«Pirogovi parki jõudnud korrakaitsjad leidsid eest joobnud mehe ja tema juurest suure Kesk-Aasia lambakoera. Lähistel viibinud inimestega vesteldes ilmnes, et suur koer kujutab endast ohtu ning oli jalast hammustanud ka üht pargis viibinud joobes meest.

Et joobnud pargipingil lebavast purjus koeraomanikust ei olnud lemmikule eile korralikku peremeest ning kantseldajat, meelitasid politseinikud koera Lossi tänava ühte aeda ning lukustasid ta sinna loomapüüdjate saabumiseni. Ajal, mil politseinikud suure looma inimestest eraldasid, tohterdasid meedikud koeralt varasemalt pureda saanud mehe jalga.

Peale esmaabi lahkus mees pargist pretensioone omamata oma teed. Eramaja aeda tagandatud koera võtsid enesega kaasa varjupaiga töötajad. Purjus loomaomanik toimetati aga arestikambrisse kainenema,» selgitas Reisk.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles