Tallinna loomaaed tähistab selle nädala lõpus elevantide päeva

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaed tähistab selle nädala lõpus elevantide päeva.
Tallinna loomaaed tähistab selle nädala lõpus elevantide päeva. Foto: Inari Leiman

Sel pühapäeval tähistab Tallinna loomaaed ülemaailmset elevantide päeva, kus räägitakse suurimatest maismaaimetajatest ja jagatakse soovitusi, mida saab iga inimene nende heaks teha. 

Sellel pühapäeval räägivad loomaaia töötajad maailma suurimatest maismaaimetajatest: nende hämmastavast intelligentsusest, fantastilisest mälust, pereelust ja suhetest, aga ka sellest, miks nad on looduses sattunud täbarasse seisu ning mida saab igaüks teha, et elevandid ei kaoks ühel päeval maamunalt nagu kadusid mammutid.

Aafrika savannielevandid kuuluvad maailma suurimate maismaaimetajate hulka. Need londiliste seltsi ja elevantlaste sugukonna esindajad on looduses enim ohustatud inimese poolt, kes on laiendanud omi valdusi, rikkunud ökoloogilise tasakaalu ja killustanud elevantide elupaigad. Samas on jätkuvalt suurimaks probleemiks ka elevandiluu jahtijad, kes võhkade kättesaamiseks ei tagane tapatööst.

Rahvusvahelist elevandipäeva tähistatakse juba kuuendat aastat, et rääkida Aasia ja Aafrika elevandi olukorrast ja probleemidest ning katsuda leida lahendusi.

Tallinna Loomaaia kolm londilist, Aafrika savannielevandid Carl, Fien ja Draay saavad sel päeval rohkelt tähelepanu: kella üheteistkümnest kuni kolmeni  saab elevanditornist jälgida mitmeosalist vaatemängu. Etendus algab kell üksteist, mil elevanditüdrukud pääsevad selleks päevaks põnevate lõhnade ning peidetud maiustustega rikastatud aedikusse avastusretkele.

Igal täistunnil on huvilistel võimalus elevanditornis kuulata lugusid elevantidest ning jälgida erinevaid loomade elukeskkonda rikastavaid tegevusi. Kõiki tegevusi kommenteerivad loomaaia töötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles