Uuring: kassiomanikud söödavad lemmikutele salatilehti

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks kassiomanik kahekümnest toidab lemmikut salatilehtedega.
Üks kassiomanik kahekümnest toidab lemmikut salatilehtedega. Foto: Nailia Schwarz / PantherMedia / Scanpix

Suur osa kassiomanikest arvab, et toidavad enda kassile täisväärtuslikku ja tervislikku toitu, kuid Suurbritannias läbi viidud uuringus selgus vastupidine. 

Uuringu tellis Suurbritannia kassi- ja koeratoidufirma Lily’s Kitchen ning selle tulemustest selgus, et suur osa kassipidajaid söödab loomadele halva kvaliteediga toitu, mille hulka kuuluvad näiteks kiirtoit, söögilaua ülejäägid, juust ja šokolaad, kirjutas The Independent

Uuringus vaadeldi 2000 kassiomanikku ning nende söötmisharjumusi, millest tuli välja, et suur osa inimestest ei ole teadlik, et pakuvad kassidele ebakvaliteetset toitu. Uuringus selgus ka, et viis kümnest kassiomanikust ei tea, et tema loom on karnivoor, ja üks kümnest söödab lemmikule tooreid juurvilju. Üks kahekümnest loomaomanikust toidab aga kassile salatilehti.  

Loomaarst Rodney Zasmani sõnul on lemmikloomadele odava ebakvaliteetse toidu söötmine samaväärne sellega kui viia kass iga päev kiirtoidurestorani sööma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles