Koeri söövad hiinlased kulutavad loomade meditsiinile suuri summasid

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aly Song / Reuters / Scanpix

Maailma suurima populatsiooniga riigil kulutatakse lemmikloomade meditsiini suuri summasid, kuid samal ajal tapetakse loomi massiliselt söögiks. 

Loomakaitsjate sõnul hukatakse hiinas igal aastal söögiks ligi 10 miljonit koera, vahendas Times. Eelmisel kuul toimus riigis ka Yulin`i koeraliha festival, kus hukati ja töödi ära 1000 koera.  

Hiinlased ei söö aga mitte ainult koeraliha, toiduks läheb kõik, millel on neli jalga. Lihaks tarbitakse sisalikke, kasse ja haruldasi linnuliike. Hiinlaste arvates on erinevate loomade liha söömisel tervisele mitmeid kasutegureid. 

Samas on Hiinas arenenud ka kõrgtasemeline loomade meditsiin. Shanghai traditrsioonilise hiina meditsiini ja neuroloogia loomade tervisekeskuses on loomaomanikud nõus välja käima nõelravisessiooni tegemiseks üle 300 euro. Lemmikloomadele nõelraviteenust pakkuva arsti Jin Rishani sõnul tehakse nõelravi loomadele peaaegu samat moodi nagu inimestelegi. Keskuses tehakse loomadele ka Hiina traditsioonilist tassiravi ja neid ravitakse ka taimseid arstimeid kasutades. 

«Enamikes Hiina perekondades on vaid üks laps, üha rohkem inimesi elavad üksi ning populatsioon vananeb. Seepärast kulutatakse suur osa energiast ja rahast lemmikloomadele,» ütles Rishan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles