Koera tulistanud mehele määrati koduarest

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees tulistas vintpüssist tema lemmiklooma rünnanud koera.
Mees tulistas vintpüssist tema lemmiklooma rünnanud koera. Foto: Zdeněk Malý / Panthermedia / Scanpix

Kanada idaosas määrati ärimees George Payne`le koduarest tema lemmiklooma rünnanud koera vintpüssist tulistamise eest, mis leidis aset eelmise aasta kevadel. 

Payne oli kodust lahkudes võtnud kaasa enda poja 22-kaliibrilise vintpüssi ja suundunud sellega Ida-Kanada piirkonna Parson`s Pondi elamurajoonis mehe lemmikut rünnanud koera tulistama. Payne tulistas vintpüssist koera pihta kaks lasku, vahendas CBC.

Payne tulistas koera Sammyt eelmise aasta kevadel Parsons Pondi lähedal samal ajal kui lapsed olid sündmuspaiga lähedal mängimas. Juhtumiga tegelenud kohtuniku Wayne Gormani sõnul ei olnud Payne`i eesmärgiks ennast või enda omandit kaitsta, tema tegu oli kättemaks koerale ja seega oli tegu seadusevastane. 

Rohkem kui aasta pärast juhtumit avaldati Newfoundlandi ja Labradori maakohtu toimik, mille kohaselt oli koer Sammy rünnanud mehe koera Trooperit. Kohalik ajaleht Western Star kirjutas eelmise aasta maikuus, et koer Sammy oli rünnanud Trooperi koera, ja tapnud varem ka teise ühe Payne`i koera. 

Payne mõisteti süüdi koerale vigastuste tekitamises. Kohtunik Gorman määras mehele tingimisi kuuekuulise koduaresti koos 19-kuulise katseajaga. Samuti kehtestati mehele viieaastane relva omamise keeld ning mees peab maksma kulude katteks üle 1500 euro. Varem ei olnud Payne`i kriminaalkorras karistatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles