Kuumalaine meelitab madusid tänavatele ja kodudesse (1)

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: ERIC PAUL ZAMORA / Fresno Bee /TNS / Sipa USA / Scanpix

Viimasel ajal on Suurbritannias Londoni kõnniteedel ja parkides kohatud puurist välja pääsenud madusid ning mõned hiilivad isegi inimeste kodudesse. 

Suurbritannia pealinnas Londonis elava Dave Fawberti sõnul tuli talle üllatusena, kui nägi Ida-Londoni suurel tänaval, kuidas boamadu oli parasjagu tuvi söömas, vahendab The Guardian.  

Fawberti sõnul oleks ta nähtust rohkem šokeeritud, kui madu ei oleks parasjagu söömisega ametis, vaid roomaks tänaval ringi. Kartuses, et inimesed võivad maole liiga teha, helistas Fawbert Suurbritannia kuningliku loomade julmuse ennetamise seltsile (RSPCA). 

Nädal tagasi leiti Stuart Saundersi vannitoast Suurbritannia linnas Devonis 2,4 meetri pikkune püüton. Püütoni võtsid enda hoole alla eksootiliste loomade poe töötajad. Oletatavalt põgenes madu Saundersi majapidamisse sellest samast poest ning pääses sisse torude kaudu. 

Saundersi juhtumist paar päeva varem leidis naine enda kodust voodist Lääne-Londonis Kensingtonis meetripikkuse kuningpüügtoni. RSPCA töötaja Jill Sandersi sõnul, kes madu püüdma tuli, on reptiilid, eriti maod kavalad põgenejad ja kasutavad igat võimalust puurist välja pääsemiseks. 

RSPCA eksootiliste loomade vanemteaduri Nicola White'i sõnul muutuvad maod kuumade ilmade tulekuga aktiivseks ning liiguvad ringi. White soovitas madu kohates võtta ühendust RSPCA töötajatega ja hoida madu nähes ohutut vahemaad. Kindlasti ei tohiks üritada madu enda kätega haarata või torkida. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles