Uuring: lemmiklooma omamisel on üks üllatav kasutegur

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Eksperdid küsitlesid uuringu käigus tuhandet kassi- ja koeraomanikku vanuses üle 55 eluaasta ja sama palju inimesi, kellel lemmiklooma ei ole, millest saadi teada, et loomaomanikel on kaks korda suurem võimalus olla edukas ja õnnelik.  

Ei ole üllatav, et üheksa inimest kümnest arvavad, et lemmiklooma omamine on kasulik nende tervisele ja heaolule. Uuringutulemustes selgus, et loomaomanikud võivad teenida aastas kuni 3500€ rohkem kui inimesed, kellel ei ole lemmiklooma. Samuti on loomaomanike seas rohkem abiellunuid, lastega inimesi ja enda tööga rahul olevaid inimesi, vahendas Metro

Koera- ja kassiomanikel on suurem tõenäosus annetada raha heategevuseks ja minna puhkusreisile ning loomi omavad inimesed on füüsiliselt kaks korda aktiivsemad. Küsitlenutest vastas 45%, et loom on põhiline mõjutegur, miks liigutakse palju ja 31% vastasid, et lemmikloom annab nende elule uue mõtte.  

Uuringu autor ja psühholoog Corinne Sweet ütles, et lähedane suhe loomaga suurendab biokeemiliste ühendite nagu hormooni oksütotsiin ja neuropeptiidi endorfiinide arvu kehas, mis tekitavad inimesele rahuliku ja lõõgastunud tunde. Looma paitamine võib Sweeti sõnul kõrget vererõhku madaldada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles