«Heasoovlikud» inimesed söötsid Lasnamäel linnupojad surnuks (4)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja / Scanpix

Pühapäeval Lasnamäel Pae pargis toimunud pirukafestival lõppes traagiliselt luigeperele, kelle «heasoovlikud» inimesed surnuks söötsid.

Pae pargi tiigil tänavu pesitsenud luigepaar sai kuus poega, kirjutab Tallinna Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva.

Poegade sirgumist käisid uudistamas paljud lasnamäelased, päev pärast pirukafestivali, esmaspäeval anti linnaosavalitsusele teada, et tiigil pole enam luiki näha.

Asja uurides selgus, et viis poega oli surnuks söödetud, vaid ühe linnupoja elu õnnestus päästa.

Jufereva sõnul pesitses luigepaar seal juba kolmandat aastat ja inimeste süül said nende pojad hukka. Tema sõnul öeldi festivali ajal korduvalt, et linde ei tohi toita, vastavad märgid on üleval ka tiigikaldal. «Vaatamata ornitoloogide ja keskkonnaspetsialistide korduvatele manitsustele, leidus hulgaliselt «hella südamega» inimesi, kes linde toitsid,» tõdes Jufereva.

Linde ei tohi toita aastaringselt, eriti veel ajal, kui kõikjal on saadaval looduslik toit. Inimesed pakuvad lindudele enamasti saiatooteid, mis on lindude jaoks võõras toit ja kahjustab nende seedeorganeid ja üldist tervist.

Tallinna linnaosa vanemad kutsuvad kõiki üles mitte linde toitma. «Kahjuks see juhtum Pae Pargi järvel ei ole esmakordne. Oleme inimesi korduvalt hoiatanud ohu eest. Loodan, et kaaslinlased lõpuks kuulavad meid,» avaldas Jufereva lootust.

Veelindude toitmine on õigustatud vaid väga külmadel talvedel rannikuäärse vaba vee puudumisel, aga see on pigem erand kui reegel ning ka siis tuleks neile anda mitte saia, vaid sobivaid juur- ja puuvilju.

Kui näete hädas olevat või abivajavat looma, pöörduge keskkonnaameti poole, helistades 1313.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles