Õnnetu lõpuga lugu: palun märka abivajavat looma või lindu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Alati pole kõik loomalood ilusad ja nunnud. Seda teavad väga hästi Eesti loomakaitsjad — kurb tõsiasi on, et positiivseid emotsioone tekitavaid lugusid on halbadest oluliselt vähem. 

Paar päeva tagasi sai Eestimaa Loomakaitse Liit (ELL) teate, et Võsu kandis on juba teist päeva tee ääres kotkas. Elab ja liigutab, aga lennata ei saa. Selge oli see, et oodata polnud enam minutitki. Lahke leidja oli valmis linnu sõidutama Tallinnasse ning sealt viisid päästjad ta edasi Raplamaale metsloomade hoiukodusse.

Kotka asemel oli tegemist hiireviuga ja tõenäoliselt linnuga, kellel oli ka kusagil pesa. Ilmselt oli vaene tiivuline saanud löögi autolt. Lind oli kohutavas seisus ka seetõttu, et tema keha oli paksult vaklasid täis. Vaklu oli nii palju, et nendest lahtisaamiseks tavapärastest meetoditest ei piisanud.

Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Kahjuks selgus veidi hiljem, et hiireviu oli murdnud selgroo ja seetõttu polnud enam humaanne lasta tal edasi piinelda. Liidu vabatahtlikud saatsid vaevatud linnu rahulikult taevastesse kõrgustesse tagasi.

ELL ei jaganud seda lugu aga niisama — see on suurepärane näide sellest, mis võib juhtuda linnu või loomaga, kes on vigastatuna ja abita isegi vaid kaks päeva. Vaklade jaoks on tegu suurepärase võimalusega ja nad ilmuvad kiiresti kohale.

Seepärast on loomakaitsjatel palve: kui märkad hättasattunud looma või lindu, anna temast kohe teada ELLi infonumbrile 51 946 146. Mida kiiremini saab vigastatud lind või loom abi, seda suurem on tõenäosus tema päästmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles