Video: Šotimaalt leiti kaks maailma haruldaseima metskassi poega

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Highland Titles Nature Reserves / Facebook

Šotimaalt leiti hiljuti kaks imearmast šoti metskassipoega. Tegu on lootuskiirega sellele ääretult haruldasele alamliigile — puhastverd šoti metskasse on teadaolevalt vaid veidi üle kolmekümne.

Kassipojad leiti nõrkuse, nälja ja vedelikupuuduse käes vaevlevatena Põhja-Šoti mägismaalt. Nende ema ei olnud aga kusagil näha ja nii viidi kaks orbu Highland Titlesi loodusreservaati, kus nad saavad elada hektarisuuruses aedikus. 

Kassipojad avastas esimesena matkaja, kes andis neist teada metskasse kaitsvale ühingule Wildcat Haven. Ühingu vabatahtlikud seadsid piirkonda üles toidupalad ja kaamerad ning tegid nii kindlaks, et kassipojad olid tõepoolest jäänud omapäi. 

Highland Titlesi reservaadi juhataja Peter Bevise sõnul ei oleks ta kunagi uskunud, et näeb oma silmaga puhastverd šoti metskasse. Nende haruldus on tingitud asjaolust, et piirkonnas on oluliselt rohkem metsistunud kodukasse, kes on metskassidega paaritunud ning ilmale toonud segaverelisi järeltulijaid. Kui kassipojad on piisavalt sirgunud ja saavad omapäi hakkama, lastakse nad taas loodusesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles