Šotimaal sündis haruldane amuuri leopard, kelle isa on pärit Tallinna loomaaiast

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sacramento Zoo / SWNS.com / Scanpix

Šotimaal Highlandi metsikute loomade rahvuspargis sündis haruldane amuuri leopard, kelle isa Freddo sündis Tallinna loomaaias. 

Leopard sündis Šotimaal Highlandi metsloomade pargi Kuninglikus Zooloogia Seltsis, kirjutas BBC. Looma soo saab teada umbes kolme kuu pärast, kui talle tehakse esimene ülevaatlus. Teadaolevalt on maailmas metsikus looduses alles vaid paar tosinat amuuri leopardi.

Highlandi pargi pesitsusala valmis eelmisel aastal ning seda toetas anonüümne rahastaja. Kutsika isa Freddo viidi Šotimaale Tallinna loomaaiast ja ema Arina sündis Suurbritannias Twycrossi loomaaias. Leopardikutsikas lastakse tulevikus Venemaa loodusesse.

Highlandi pargi loomakollektsiooni juht Douglas Richardson ütles, et vangistuses kasvanud amuuri leopardite vabasse loodusesse laskmine on väga oluline samm. Viies loomad tagasi Venemaale, kust nad on pärit, aitab see kaasa liigi säilimisele. «Meie püüded aidata suures väljasuremisohus olevat kassi on tähtis kogu maailmale,» ütles Richardson.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles