Pitbullilt pureda saanud seapoiss Toby naudib lõpuks uut elu

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seapoiss Toby, kes pärast farmist põgenemist õnnetult pitbull terjeri hammaste vahele jäi, naudib lõpuks uut ja rõõmuküllast elu.

Toby on üheaastane siga, kes jäi silma maanteepatrullile, kui loom Põhja-Carolinas üle viierealise sõidutee silkas. Metsikul jooksul oli ka kurb põhjus - teda ajas taga pitbull.

Loomakaitsjad saabusid sündmuskohale 19. juunil ning leidsid Toby, kes oli korralikult vigastada saanud: tema jalgadel, kaelal ja torsol olid hammustused, koer ise oli selleks ajaks juba jalga lasknud. Samuti oli siga ülekuumenenud ning usutavalt oli ligi 40kraadises kuumuses miilide kaupa elu eest jooksnud.

226 kilo kaaluv Toby tõsteti basseini ning transporditi hobutreileris loomade varjupaika Chapel Hillis. Veterinaarid pesid sea puhtaks ning jahutasid teda veega seni, kuni taastus normaalne kehatemperatuur. Haavad õmmeldi kinni.

Arstid usuvad, et Toby pääses talust pakku, kus teda parasjagu kastreeriti - usutavalt parandab see sealiha maitset.

Kahjuks näevad aga piirkonna seadused ette, et kariloomad tuleb panna oksjonile ning loomaarstid kartsid, et Toby lõpetab täpselt seal, kust alustas: teel tappamajja. Õnneks ostis sea ära heatahtlik perekond ning Tobyl on nüüd voli elada rõõmsalt ja õnnelikult oma elupäevade lõpuni, peolauale sattumist kartmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles