Saksamaal lükkasid kaks tsirkuseelevanti kolmanda publikusse

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Pixabay

Loode-Saksamaal Osnabrückis põgenesid pealtvaatajad tsirkusest, kui kaks elevanti lükkasid kolmandat, kes kukkus pealtvaatajate hulka pikali.  

Rahvusvaheline Loomakaitse Organisatsioon (ADI) tõstatas pärast Saksamaal aset leidnud juhtumit arutelu, kas metsikuid loomi tohiks tsirkustes kasutada, kirjutab Independent.   

Rahvusvaheline Loomakaitse Organisatsioon kutsus üles riikide valitsusi üle maailma, et kehtestataks keeld loomade kasutamisel etendustel. ADI president Jan Creameri sõnul tekitab metsikute loomade kasutamine tsirkustes kaost, sest nii pannakse ohtu nii publik kui loomad.

Kui traumeeritud suured ja tigedad loomad on publiku lähedal ilma turvabarjäärita, võib olukord kujuneda äärmiselt ohtlikuks. «On näha, et need loomad käituvad tihti veidralt: õõtsuvad ja kiiguvad ühelt jalalt teisele. Need näitajad annavad märku stressist ja videod tõestavad, et loomade peal kasutatakse trikkide sooritamiseks füüsilist vägivalda,» ütles Creamer. 

Eelmisel kuul pääses samas tsirkuses Circus Krones vabaks elevant Kenia, kes uitas mööda Osnabrücki tänavaid ringi enne kui töötajad looma tsirkusesse tagasi viisid.  

Ühendkuningriikide valitsus on andnud teada, et 2020. aastaks peaks jõustuma keeld metsloomade kasutamise kohta tsirkuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles