Erilised kaadrid: Inglismaal sündis haruldane karupoeg

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Chesteri loomaaias nägi ilmavalgust üliharuldane päikesekaru (Helarctos malayanus) poeg. Tema näol on tegemist esimese omalaadsega kogu terves Suurbritannias.

Päikesekarud on väljasuremisohu äärel liik Edela-Aasiast. Nad on maailma väikseimad karud ning nende vastsündinud kaaluvad sündides vaid umbes 400 grammi.

Sündinud karupoeg on aga eriliselt silmapaistev, kuna tema vanemate pääsemislugu on märkimisväärne. Karud päästeti Kambodža salaküttide käest. Ema Milli ja isa Toni olid noored karud, kui salakütid nad ebaseaduslikult kinni püüdsid, nende vanemad tapeti ja neid peeti ülihalbades tingimustes lemmikloomadena.

Loomapäästjad leidsid nad, päästsid ja turgutasid taas elule. Paar kolis seejärel Suurbritanniasse, kus nad leidsid päriskodu Chesteri loomaaias. Siin, uhiuues karudele mõeldud elupaigas sündis ka nende esimene poeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles