Video: Eesti Metsloomaühing sai enda hoole alla vigase jalaga imearmsa metskitsetalle (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Eile hommikul sai Eesti Metsloomaühing teate Jõelähtme vallast, kus abi vajas pisike metskits, keda ajas taga koer.

Looma leidjad püüdsid koera kinni ning kitsetall, kelle ema kusagil näha ei olnud, sättis end rohu sisse lamama. Üsna pea hakkas kitsetalle tervis aga halvenema — ta muutus loiuks ja ei jõudnud oma pead enam üleval hoida. 

Metskitse leidja teavitas lisaks metsloomaühingule ka Eestimaa Loomakaitse Liitu, kust soovitati kitsetall arsti juure viia. Nii tehtigi ning veterinaari hoole all sai loomake veidi süüa ja turgutuseks füsioloogilist lahust. Peale seda transporditi kitsetall tagasi sinna, kust ta avastati. Abistajad lootsid, et kitseke siiski virgub, hakkab ema kutsuma ja üheskoos saavad nad metsa tagasi minna. 

Kui metsloomaühingu vabatahtlik Kristi Meikar õhtul asja kontrollima läks, ei olnud kitsetall ikka veel toibunud ning lebas maas. Loomalaps, keda inimene on söötnud või puudutanud, on oma ema jaoks justkui oht ning ema tema juurde tagasi ei tule. Seetõttu on kitsetall nüüd metsloomaühingu hoole all, sööb isukalt kuid liigub haige jala tõttu vaevaliselt.

Metsloomaühing tuletab meelde, et metsloomi ei tohi niisama koju võtta ning looma- või linnulapse üles kasvatamine on raske ja aeganõudev töö. Kui sul on soovi aidata just metsloomi, siis ootab ühing hea meelega vabatahtlikke. Kui tahad aga kitsetalle kosumist rahaliselt toetada, saad seda teha pangaülekandega:

Eesti Metsloomaühing 
EE952200221067573100
Swedbank 
Selgitus: Bämbi

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles