Ääretu võhiklikkus: üliagar abistaja söötis siili jahmatavasse ülekaalu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inglismaal Aberdeenshire'is toodi loomade päästekeskusesse The New Arc tõenäoliselt maailma ülekaaluliseim siil. Loomakest oli toidetud niivõrd agaralt, et tema kaal oli ületanud kahe kilo piiri.

Siil Arbuckle on oma liigikaaslastest ligi neli korda suurem. Päästekeskusesse jõudes suutis ta vaevu liikuda ja ka kerratõmbumine oli looma jaoks vaevaline. Keskuse vabatahtliku Keith Marley sõnul oli siil paisunud jalgpalli suuruseks ning ta ei suutnud leida andmeid ühestki okaskerast, kes Arbuckle'ist enam kaalunud on. 

«Siili tõi meile inimene, kes ta möödunud sügisel alatoitununa aiast leidis ja enda hoole alla võttis,» rääkis Marley. «Meil ei jää üle muud, kui panna ta dieedile ning peita toidupalad erinevatesse toanurkadesse, et ta neid otsides võimalikult palju ringi liiguks.»

Marley nentis, et tõenäoliselt pole Arbuckle oma uue elukorralduse üle vähemalt esialgu väga õnnelik, kuid dieet on ainus, mis teda aidata saab. Ka 2016. aastal pidi üks Inglismaa siil dieeti pidama — pea kahekilosena leitud Mr Piggywinkle oli paksuks söödetud koeratoidu ja jahuusside najal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles